Sant Quintí participa per primera vegada a la festa gastronòmica Alícia’t, que té lloc a Món Sant Benet el cap de setmana del 29 i 30 d’abril, a Sant Fruitós del Bages

Dijous, 27 d’abril de 2017
L’Ajuntament, amb la col·laboració de diversos elaboradors i productors locals, va a explicar la Cuina Amades i els productes locals a aquesta important celebració gastronòmica de les comarques de Barcelona

Alícia’t va néixer de la mà de la Fundació Alícia amb l’objectiu de difondre els bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d’una cuina saludable, fàcil i divertida. Amb la posterior incorporació de la Diputació de Barcelona, Alícia’t va fer un salt endavant per créixer i incrementar la presència de col·lectius vinculats a la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària de totes les comarques de Barcelona.

Alícia’t és un aparador per donar a conèixer els productes agroalimentaris de qualitat i els atractius turístics i enogastronòmics més singulars del municipi. Durant el cap de setmana s’organitzen prop de 200 activitats relacionades amb la cuina, concerts i espectacles, tallers de cuina en directe amb professionals de primer ordre, tastos guiats de vins i productes a càrrec de grans especialistes i el mercat més gran de productes agroalimentaris singulars fets a les comarques de Barcelona.

Sant Quintí de Mediona tindrà un estand dins de la fira de productes agroalimentaris on explicarà en què consisteix el projecte de la Cuina Amades i exposarà una sèrie de productes elaborats a Sant Quintí, alguns dels quals es podran degustar. També donarà informació sobre els elements que poden ser més interessants de cara als visitants a Sant Quintí, com ara les Deus, el Campus Joan Amades, la Quintinada o la Festa Major, la qual ha estat inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya per la Generalitat, un reconeixement que només tenen 15 festes majors de tot el país.

En l’estand de Sant Quintí hi ha previstes una sèrie d’activitats per al dissabte i el diumenge. El dissabte al matí hi haurà una demostració de cuina en directe de plats de la Cuina Amades a càrrec del restaurador Els Plats del Lèncio; diumenge al matí-migdia hi haurà una activitat de contar contes pel col·lectiu local de En Veu Alta (EVA), en què es recitaran rondalles que va recollir Joan Amades.

A l’Alícia’t 2017 també hi participarà el Consell Comarcal a través del programa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i en l’esdeveniment es farà promoció de la Indicació Geogràfica Protegida (lGP), Gall del Penedès. Hi haurà diversos criadors, entre els quals n’hi haurà un de Sant Quintí.

Darrera actualització: 4.09.2020 | 12:46