Sant Quintí engega la campanya Som Gent de Profit
El malbaratament alimentari són tots aquells aliments que desaprofitem i que encara tenen un valor nutritiu per a les persones: restes de menjar que llencem, menjar que se’ns fa malbé o que ens caduca, etc. A Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments que serien aprofitables. El 58% d’aquest malbaratament es produeix a les llars.
És per això que durant el mes de setembre i fins al 31 d’octubre, l’Ajuntament, amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, realitzarà al municipi la campanya SOM GENT DE PROFIT que contempla un seguit de recursos i actuacions per evitar el malbaratament alimentari:
- La setmana del 26 al 30 de setembre realitzarem punts informatius a diferents espais del municipi, amb l’objectiu de difondre els continguts de la campanya.
- Dijous 6 d’octubre a les 19:00 hores a la sala de la Llar de Foc del Jardí, taller “Conserves d’excedents de fruites i verdures”. Aprendrem mètodes de conservació d’hortalisses i fruites per elaborar melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats. Taller teòric i pràctic, amb tast de productes. Per assistir-hi, cal que us hi apunteu a través del telèfon de l’Ajuntament.
- Dimarts 18 d’octubre a les 19:00 hores a la sala de la Llar de Foc del Jardí, taller “Cuina d’aprofitament”. Aprendrem a aprofitar el menjar que sobra i a preparar àpats nous a partir d’aquestes restes. Taller pràctic amb tast de receptes. Per assistir-hi, cal que us hi apunteu a través del telèfon de l’Ajuntament.
D’altra banda, també ens ha semblat necessari treballar amb els establiments d’alimentació i restauració aquestes qüestions. En el cas d’aquests últims, els establiments adherits —que tindran un distintiu a la porta— disposaran durant els dies de campanya d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal de fomentar l’hàbit d’endur-se cap a casa el menjar i el beure que hagi pogut quedar al plat o a la taula, amb l’objectiu de promoure i normalitzar bones pràctiques de reaprofitament.
Els establiments adherits són:
- L’Amagat
- Xamaio
- Restaurant Les Fonts de Les Deus
- Gabiretxe
- Peixateria Giró
- El forn del Iaio Matías
- El Jardí
- Carnisseria Nadal
- La Pedra
- Forn de pa Pont de Monistrol
- Granja El Portal
- Autoservei El Rebost
- Carns Riu
- Forn Segura-Sanjuan
- Bodega Sant Quintí
- Queviures Soler
Podeu ampliar aquesta informació a través de la pàgina web www.somgentdeprofit.cat, on trobareu moltes receptes, vídeos, consells i fins i tot una calculadora de racions que us ajudarà a calcular les quantitats correctes dels ingredients dels vostres plats.