Per segon any consecutiu, Sant Quintí de Mediona organitza La Quintinada gastronòmica
Amb l’objectiu de posar en valor les potencialitats de Sant Quintí de Mediona (que en són moltes) i fer-ho a través de la gastronomia, aquest municipi organitza la segona edició de La Quintinada gastronòmica, de la mà dels restauradors, elaboradors i productors locals, i tot plegat per anar descabdellant l’empremta i el llegat que Joan Amades va deixar-hi. Recordem, l’autor, entre d’altres, del Costumari Català.
Aquest lligam de Sant Quintí amb Joan Amades representa una veritable oportunitat per al municipi, ja que alhora que es posa en valor l’obra d’Amades, també facilita, de retruc, el desenvolupament econòmic de la nostra Vila, a través d'un eix estratègic basat en el binomi cultura-natura pel qual ha apostat fermament l’Ajuntament.
En l’immens treball de camp, poble a poble, que va efectuar Joan Amades per elaborar el Costumari Català, va anar recopilant moltes receptes de cuina tradicional d’arreu del país, però moltes d'elles van ser recollides en el mateix Sant Quinti de Mediona i també en d’altres punts del Penedès. Aquestes receptes són les veritables menges populars i tradicionals que s’han anat perdent o adulterant al llarg dels darrers vuitanta anys i, amb La Quintinada, Sant Quintí vol que el municipi esdevingui el lloc per excel·lència per recuperar i degustar aquests plats fets de la manera en què ho cuinaven els nostres avantpassats.
D’aquesta manera, La Quintinada és una mostra gastronòmica d’aquests plats i productes de la Cuina Amades, amb l’objectiu que estiguin disponibles tot l’any en la restauració i en el comerç local, cadascú segons la seva especialitat, com un veritable signe d’identitat i singularitat.
Enguany, doncs, se celebra la segona edició d’aquesta mostra que va tenir un notable èxit l’any anterior, tot i que només es va fer en clau local. Però vista l’excel•lent acceptació, aquest any s’ha donat difusió de La Quintinada a tot el territori penedesenc i s’espera que els que s’animin a visitar Sant Quintí dissabte 4 de juny puguin degustar més d’una quinzena de plats de la Cuina Amades i d’arrel popular i tradicional. En la mostra no hi faltaran tampoc els productes de la terra elaborats a Sant Quintí, i ja citats per l’Amades, com ara l’embotit fet com toca, els carquinyolis, la ratafia.... i el vi i el cava, és clar. Així, es podran degustar plats del receptari Amades com el pollastre amb anxoves i olives, la truita de ceba i tomàquet, les faves amb medallons de botifarra negra, la sopa torrada amb mandonguilles, l’escarolada de xató, l’arengada amb ceba, els cargols picants i dolços, i molts d’altres.
Seran dotze expositors, en un entorn acollidor com és la plaça de la Pallissa Roja que, a partir de les 20.00h del vespre faran, de ben segur, les delícies dels assistents. Per amenitzar-ho tot plegat, i a partir de les 22.00 h, actuarà el grup musical Cul de Sac, a ritme de masurca, xotis o polca, entre molts d’altres, pel que, a banda de sopar, els assistents també podran ballar fins que vulguin.