El govern de Sant Quintí proposa un cartipàs transparent que garanteix proximitat, eficàcia i agilitat en la gestió municipal pel mandat 2015-2019
El nou Ajuntament de Sant Quintí de Mediona escollit després de les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 celebrarà dilluns que ve 13 de juliol a les 17 hores el ple de cartipàs per aprovar l'organització, funcionament i retribucions del nou consistori. Així la proposta del govern d'ERC-Moviment d'Esquerres planteja un govern dividit en tres grans àrees per sota l'alcaldia, de la qual penjaria la regidoria de Comunicació delegada a Toni Almirall Marín:
- Àrea de Serveis Generals. Coordinada pel 1r tinent d'alcalde, Ramon Creixell i Martí, i en la qual hi constarien les següents regidories:
- Regidor delegat de Promoció Econòmica: Pol Pagès i Pont
- Regidor delegat de Governació: Ramon Creixell i Martí
- Regidor delegat d'Hisenda: Toni Almirall Marín
- Regidora delegada de Règim Intern: Lídia Grau Caballero
- Àrea d'Atenció a les Persones. Coordinada pel 2n tinent d'alcalde, Miquel Florido i Sabé, i en la qual hi constarien les següents regidories:
- Regidor delegat d'Esports: Jesús Maria Pérez de Albéniz i Sancho
- Regidora delegada d'Acció Ciutadana: Carme Medina Cruz
- Regidora delegada de Benestar Social i Consum: Carme Medina Cruz
- Regidor delegat de Cultura: Sergi Garcia Barrachina
- Regidor delegat d'Ensenyament: Sergi Garcia Barrachina
- Regidor delegat de Gent Gran: Miquel Florido i Sabé
- Regidor delegat de Participació: Miquel Florido i Sabé
- Àrea de Serveis Territorials. Coordinada pel 3r tinent d'alcalde, Sergi Garcia Barrachina, i en la qual hi constarien les següents regidories:
- Regidor delegat d'Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge: Ramon Creixell i Martí
- Regidor delegat de Via Pública: Jesús Maria Pérez de Albéniz i Sancho
- Regidora delegada d'Equipaments: Lídia Grau Caballero
- Regidora delegada de Salut: Carme Medina Cruz
En aquest sentit el govern planteja un funcionament basat en plens ordinaris cada tres mesos per aprovar i debatre els aspectes estratègics i de més rellevància i juntes de govern local setmanals per millorar l'atenció a la població amb un funcionament més àgil que l'actual. A més a més, planteja convertir les reunions de plans transversals en comissions de coordinació d'àrea, que tindrien una periodicitat mensual i que servirien per atendre les necessitats específiques del funcionament intern i dels serveis públics que depenen de cada àrea.
Pel que fa a les dedicacions i retribucions dels càrrecs electes, la proposta del govern que es portarà al ple planteja augmentar la dedicació al municipi de l'alcalde i el 1r tinent d'alcalde perquè d'aquesta manera es poden atendre millor les demandes ciutadanes, es poden solucionar abans els problemes que vagin sorgint de la dinàmica del dia a dia i es pot treballar amb més garanties per assolir els objectius planificats, al mateix temps que es pot establir una relació més elaborada amb altres administracions a fi efecte de mancomunar serveis i tancar acords i convenis que beneficiïn el municipi. Al mateix temps, garantint la dedicació del primer tinent d'alcalde també s'aconsegueix un òptim traspàs en l'alcaldia de l'Ajuntament i de tots els temes i assumptes que fins ara requeien en la màxima autoritat municipal. Així, es garanteix que les carpetes i els projectes iniciats en el mandat anterior tenen una correcta continuïtat i que tots els recursos judicials que ara mateix recauen contra l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona compten amb un òptim traspàs per treballar per aconseguir aquells acords d'interès per la institució i per la ciutadania quintinenca fins a final de l'exercici, quan l'actual primer tinent d'alcalde cessarà la seva activitat com a regidor.
Així, la relació de les dedicacions parcials és la següent:
- Alcalde: per un mínim de 30 hores setmanals percebrà 1.142,86 euros bruts mensuals, és a dir, uns 1.000 euros nets al mes, que en el seu total anual representen 16.000 euros bruts.
- 1r tinent d'alcalde: per 30 hores setmanals percebrà 1.000 euros bruts mensuals, és a dir, uns 875 euros nets al mes, que en el seu total anual representen 14.000 euros bruts.
Si la proposta prospera l'alcalde passarà a percebre el 10è salari més alt de l'Ajuntament i el del 1r tinent d'alcalde serà el 16è.
D'acord a la normativa vigent de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) el salari màxim per un alcalde d'un municipi de 1.000 a 5.000 habitants seria de 40.000 euros bruts anuals a jornada completa (37,5 hores setmanals), que amb l'equivalència de 30 hores setmanals representaria 32.000 euros bruts. En aquest sentit el govern proposa la meitat d'aquesta quantitat per un nombre mínim de 30 hores setmanals.
Amb aquest nou cartipàs el govern aposta per un dia a dia dirigit pels polítics escollits democràticament cada 4 anys en detriment d'una estructura tecnòcrata, amb presència diària de l'alcalde i el 1r tinent d'alcalde a l'Ajuntament per atendre les necessitats existents internes al funcionament municipal i externes de cara a la població. Així, per exemple, es vol donar molta importància a satisfer les peticions de reunió de ciutadans, entitats i empreses amb la màxima immediatesa possible sempre i quan es demani amb cita prèvia, i a més a més l'alcalde destinarà tots els dimarts de 9 a 13 hores a atendre totes aquelles persones que vagin a l'Ajuntament a reunir-s'hi sense la necessitat de demanar prèviament reunió.
Pel que fa a la resta de regidors de l'Ajuntament, percebrien indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats, les quals serien incompatibles amb les dedicacions de l'alcalde i el 1r tinent d'alcalde, que serien les següents:
- Ple: 200 euros
- Junta de Portaveus: 150 euros
- Junta de Govern Local: 150 euros
- Comissió Especial de Comptes: 100 euros
- Comissió de Coordinació d'Àrea: 150 euros
- Meses de Contractació: 150 euros
- Òrgans Col·legiats externs: 100 euros
En aquest sentit, els màxims anuals bruts establerts per cada cas serien els següents:
- Segon i Tercer tinents d'alcalde: màxim de 6.000 euros anuals bruts, uns 500 euros bruts al mes.
- Regidors de l'equip de govern: màxim de 4.500 euros anuals bruts, uns 375 euros bruts al mes.
- Regidors portaveus (no equip de govern): màxim de 4.000 euros anuals bruts, uns 333 euros bruts al mes.
- Regidors no membres de l'equip de govern: màxim de 2.000 euros anuals bruts, uns 167 euros bruts al mes.
A més a més, en aquest ple i a petició de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) expressada en els compromisos preelectorals que van signar quatre de les cinc candidatures que es presentaven a les eleccions municipals del passat 24 de maig, s'aprovarà la permanència de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
Recordar que el ple se celebrarà dilluns 13 de juliol a les 17 hores al saló de plens de l'Ajuntament. Els plens són públics i l'entrada és lliure a tota la població.