Aigüesbones

El predomini de les noves tendències revolucionaries durant la Guerra Civil es van traduir en protestes i accions de caràcter anticlerical.

El representats polítics de la 2a República van proposar revisar els noms de les places i carrers  per esborrar qualsevol rastre religiós. Aquesta voluntat es va estendre als noms dels mateixos municipis, i que en certa manera, simbolitzaven el domini i les relacions de poder que havien exercit històricament les classes eclesiàstiques i nobiliàries al territori. 

Es va incidir en les denominacions de caràcter hagiogràfic – els noms relacionats amb el santoral– així com en els noms relatius a antics dominis senyorials, eclesiàstics o de la reialesa. I aquests foren simplificats per elements geogràfics o naturals de l'entorn del municipi.

A Sant Quintí de Mediona es va canviar el nom hagiogràfic del municipi en la sessió municipal celebrada a 1 d´octubre de 1936, i es va acordar:

per unanimitat canviar el nom d'aquesta vila de Sant Quintí de Mediona, pel nom d´Aigüesbones i donar compliment a tots els tràmits legals per tal fi”. 

A partir  d'aquest moment en tots el documents oficials va sortir aquest nom. Aquest canvi va durar fins el final de la guerra, el 1939.

Darrera actualització: 8.09.2020 | 07:00